27 Kasım 2016 Pazar

3 YAŞINDA OYUN OYNARKEN ALFABEYİ ÖĞRENMEK

      Cihangir bizi şaşırtmaya devam ediyor :) Bilgisayar başında babasının kucağındayken, klavyede A harfini görünce "A" demesiyle başladı herşey. Söylenen herşeyi çok çabuk kavrayan bir çocuk ve sanırım hemen hemen her çocuk böyle...Çocuğa gösterilen ilgiden, alakadan ve neleri yapmaktan hoşlandığını gözlemlemekten geçiyor herşey.


      Cihangir oyun hamurlarıyla oynamayı çok seviyor. Oyun hamuru kalıplarıyla hayvan, çiçek ve benzeri şekiller çıkarırken, bunu harfleri öğretmek için kullanabileceğimi düşündüm. Oyuncakçıda da harfli oyun hamuru kalıbının olduğunu görünce, satın aldım. Cihangir bu kalıpları çok sevdi ve çok kısa süre de harfleri oyun hamuruyla oynarken öğrendi.


       Her zaman her çocukta olduğu gibi eğlencenin ön planda olduğu, yaparken keyif aldığı herşeyi hemen öğreniyorlar. Bu yüzden her zaman çocuğumu gözlemliyorum. Cihangir ahşap yapboz ve şekilleri doğru yere yerleştirme ile ilgili oyuncakları da çok seviyor. Bu gözlemime dayanarak ona ahşapdan alfabe satın aldım.  Oyun hamuru harf kalıplarından sonra, ahşap harflerle öğrendiği harfleri pekiştirdi.
        Cihangir'in harfleri söylediği videoyu seyirlerinize sunarım :)


       Cihangir nerede bir yazı görse, yada sokağa çıktığımızda bir tabelaya baksa harfleri söylüyor :)
Günlük hayatta düz yazı kullansakta, okul hayatında el yazısı durumu var. Bu yüzden el yazısına aşinalık kazanması için "el yazısı harf kartlar" var. Arada bu kartları da çıkarıyorum.


        Çocukların herşeyi oyunlarla hızlı ve kolay kavradığını hep duyar ve biliriz. Oğlumla bunu yaşayarak deneyimlemek ayrı bir keyif. Herkese çocuğuyla sağlıklı, bol oyunlu ve keyifli günler diliyorum.

10 yorum:

  1. Maaşallah kuzuma benim :) Allah nazardan korusun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Esmanurcum çok teşekkür ederiz. Kucak dolusu sevgiler, öpücükler bizden sana :)

      Sil
  2. Merhaba blogunuzu yeni keşfettim ve artık takipteyim :)
    Bana da uğrarsanız mutlu olurum <3
    http://dblogu.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz. Bende sizi takibe aldım. Blogunuza uğradım bile :) Sevgiler...

      Sil
  3. 5 yaşında bir oğlum var.. Belliki oğlunuzun algıları çok açık. Bunu değerlendirerek çok güzel şeyler yapabileceğine inanıyorum. Sizde bilirsiniz 0-6 yaş çocuk gelişimi için çok önemli Bu arada sayfanızı ilk defa ziyaret ediyorum. Takibe aldım sizi de bloğuma beklerim..
    http://mothers-dream.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz :) Tüm çocukların dediğiniz gibi 0-6 yaş gelişimin en hızlı aktığı bir dönem. Her anne baba gibi bizde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Blogunuzu ziyeret edip, takibe aldım bile :) Yeni yayınlarda buluşmak dileğiyle...sevgiler

      Sil
  4. Merhaba :) Blogunuzu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım. Sizi de bloguma beklerim http://www.nurundelidolublogu.tk Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz. Yeni insanlar tanımak ne güzel :) Blogunuza uğradım ve takibe aldım :) Sevgiler

      Sil
    2. Maşallah ne güzel bir etkinlik hem keyifli hem eğitici :)

      Sil
    3. Çok teşekkür ederim :) Sevgiler...

      Sil