O yüzden ne zaman evde balık pişecek olsa yada akşam yemeğine menüde balık ile misafir ağırlayacak olsak, balığı eşim pişirir. Bana da salata ve meze yapmak kalır :) Burak'ın balık konusundaki bütün sırlarını ifşa etmeye karar verdim ve ilk olarak herkesin çok severek yediği hamsi buğulama ile başlayayım dedim :))
HAMSİ BUĞLAMA
Malzemeler
- 1 kilo hamsi
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı taze sıkılmış limon suyu
- 1 demet maydanoz
- 2 adet soğan
- tuz
Yapılışı
- 1 Kilo hamsi öncelikle yıkanır ve ayıklanır. Kılçıkları tamamen çıkarılır.
- Maydanozlar yıkanır ve sapları kesilir.
- 2 adet soğan kabukları soyulur ve ortadan ikiye kesilir. Ne kalın nede ince olacak şekilde dilimlenir.
- 1 su bardağı limon suyu için taze limon sıkılır. (Limonun sulu olmasına bağlı olarak limon adeti değişebilir fakat 3 adet limon sıktığımı yine de belirteyim :) Ayrıca damak tadınıza bağlı olarak, limonun suyunu daha az da kullanabilirsiniz.)
- Sığ tencereye 1 bardak zeytinyağ dökülür. (pilav tenceresinde gayet güzel oluyor)
- Tencerenin içine hamsiler her tarafına eşit bir şekilde konulur.
- Hamsilerin üzerine dilimlenmiş soğanlar konulur.
- En üste kalın saplarından ayıklanmış 1 demet maydanoz konulur.
- Üzerine 1 bardak limon suyu gezdirilerek, dökülür. Son olarak istediğiniz miktarda tuz serperek tencerenin kapağı kapatılır.
- Orta ateşte kontrollü bir şekilde yaklaşık 25 dk - 30 dk. kadar tencerenin kapağı kapalı olarak hamsiler pişirilir ve ardından servis edilir.
hah haaaa sahiden de aşçı havası var. not aldım denerim artık :)
YanıtlaSilEşim diye söylemiyorum gerçekten eli lezzetlidir. İyi yemek yapar :) Gönül rahatlığıyla bu tarifi tavsiye eder ve denemeni öneririm Deep :)
Sil