19 Nisan 2015 Pazar

ANNELERİ CEZAEVİNDE OLDUĞU İÇİN PARMAKLIKLAR ARASINDA BÜYÜMEK ZORUNDA KALAN ÇOCUKLARA ANAOKULU PROJESİ

   Anneleri cezaevinde olduğu için, onlarla birlikte parmaklıklar arasında yaşamak zorunda kalan 0-6 yaş arası çocukların eğitim imkanlarının iyileştirilmesi için “İçerde çocuk var” adıyla bir sosyal proje başlatıldı. Proje ile 7 İl de bulunan kadın ceza infaz kurumlarında var olan anaokullarının iyileştirilmesi amaçlanıyor.
   Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı bünyesinde gerçekleştirilen Proje’de İçerde Çocuk Var Vakıf Gönüllüleri çalışıyor. Projenin amacı,  cezaevlerinde, annelerinin hem yatağını hem de  kaderini paylaşan miniklere öğrenebilecekleri, eğlenebilecekleri eksiksiz bir anaokulu ortamı oluşturmak, yeşil alanlar yaratarak doğayla tanışmalarını sağlamak, çocuk gelişimine uygun yemek hazırlanabilecek mutfak inşa etmek ve dış mekan oyun alanı kurarak çocuklara cezaevi içinde özgür bir yaşam alanı yaratmak. Mevcut anaokulların fiziki koşullarını iyileştirmek. 
    Annelerinin kaderini yaşamak zorunda kalan bu masum çocuklar için kaynak bulmak amacıyla çeşitli etkinlikler ve kampanyalar yapılacak. Ayrıca, İstanbul Valiliğinin izniyle açılan 4528 numaraya "COCUK" yazılıp gönderilecek  SMS’lerle toplanacak 10TL’lik bağışlar, mevcut anaokulların iyileştirilmesinde ve anaokulu bulunmayan kadın cezaevlerinde de yeni anaokullarının yapılmasında kullanılacak. 



      

      İlk adım İstanbul da…
      Koğuşlar kalabalık olmasın diye her koğuşa sadece bir çocuğun konulduğu cezaevi koşullarında çocuklar, kendilerine ne bir oyuncak ne de yaşıtı oyun arkadaşı bulabiliyor. Onların oyun ve eğitim ihtiyacı için cezaevlerinde kreş açma amacıyla başlatılan “İçerde Çocuk Var” projesi ilk adımı da İstanbul’da atmayı hedefliyor. Bakırköy Kadın İnfaz Kurumu’nda bulunan mevcut anaokulunun iyileştirilmesinden sonra diğer illere, Gebze, Kocaeli, Samsun, Sivas, Adana ve Denizli de bulunan Kadın cezaevlerindeki anaokulların fiziki koşullarını iyileştirmek ve anaokulu olmayan yerlerde bu yapıları kazandırmak için devam edecek proje ile çocuklar oyun arkadaşlarına ve oyuncaklara kavuşacaklar.
      Proje ile ilgili detaylı bilgiye www.icerdecocukvar.com sitesinden ulaşabilirsiniz.

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder