Bu aralar sıkça yaptığım "Polyanna Kek" tarifini paylaşmak istedim. Bu keki bugüne kadar kime ikram ettiysem çok beğendi. 5 çayının yanı sıra, tuzlu olmasından dolayı sabah kahvaltılarına da çok yakışıyor benden söylemesi... :)
Bu arada bugünün benim için ayrı bir önemi var. Bir sene önce bugün bloğumu açmıştım. Bu vesile ile çok değerli insanlar tanıdım. Bloglar sayesinde de bir çok yeni şey öğrendim. Her zaman yanımda olan ve bloğumun arka planında desteğini esirgemeyen eşim başta olmak üzere, bloğuma katkısı olan tüm insanlara, yolu bir şekilde kesişip yazılarımı okuyan gönül dostlarıma, bilgi ve tecrübelerinden faydalandığım bazen yazılarında gülüp, bazende duygulanıp kaybolduğum blogger arkadaşlarıma gönülden teşekkürü bir borç bilirim. İyi ki varsınız...
PRATİK POLYANNA KEK
Malzemeler
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 kavanoz garnitür (patates, havuç, bezelye karışımı)
- 2 yumurta
- 200gr çiğ krema
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
Bir kabın içerisine 2 yumurtayı kırın. Oda sıcaklığında olan tereyağını ilave edin. 200gr. çiğ krema, un, kabartma tozu, karabiber, nane ve tuzu da kaban içerisine ekleyin. Bu malzemeleri mikserle karıştırın. Bu karışımın içine 1 adet rendelenmiş soğanı ve 1 kavanoz sebzeli garnitürü ekleyin. Bir kaşık yardımıyla tüm malzemeyi karıştırın ve yağlanmış kek kalına dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 45 dk. kadar pişirin.
Süslemek veya süslemeden servis etmek tamamen sizin zevkinize kalıyor. Ben kurabiye kalıplarından yararlanarak havuç ve patatesten kalpleri, buharda haşladım ve kekimin üstünü süsledim :)
Sofranızdan bereket, muhabbet ve sevdikleriniz eksik olmasın. Afiyet olsun...Yeni yılda herşey gönlünüzce olsun :)
Kahvaltilarda ve bes caylarinda yenilebilecek cok lezziz bir tarife benziyor, cok tesekkürler.
YanıtlaSilBlog yildönümünüz de kutlu olsun bu arada:)
Ben teşekkür ederim güzel yorumunuz ve kutlamanız için :) İnşallah hep beraber daha nice senelerimiz olsun :)
Silİlk defa tuzlu kek tarifi ve fotoğrafı görüyorum :) Ama, bana hitap eden bir tat olduğunu düşünüyorum ve inşallah deneyeceğim. Umarım seninki kadar güzel olur.
YanıtlaSilBloğunun 1. yaşı kutlu olsun. Nice nice güzel senelere inşallah. Sevgiler.
Sevgili Kalemderi sen yaparsında güzel olmaz mı :) Kesinlikle benden daha iyi olacağından eminim ben :) Kutlama içinde çok teşekkür ederim. Hep birlikte nice senelere inşallah :) Benden de sana kucak dolusu sevgiler...
SilÇok değişik geldi bu tarif bana en yakın zamanda deneyip paylaşırım. İnşaAllah nice yıllar bloğunda yazılar paylaşırsın Sevgiler...
YanıtlaSilGüzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Deneyince inşallah beğenirsiniz :) Sevgiler...
Silvaayyy,süper görünüyor.Çalıyorum tarifini hemen.Bir şey diyeceğim,insanlar yani seni tanımayanlar,uzaktan görünce böyle kek mek yaptığına,el işleriyle ilgilendiğine falan inanmazlar değil mi?Yeni mezun doktorum,Düzce Devlet Hastanesi acilinde çalışıyorum,nöbet izinlerimi biriktirip Bursa'ya gidip geliyorum o zamanlar.Marjinal de bir tipim,saçlarımın yanları üç numara,azıcık üstler uzun,ellerim gümüş yüzük dolu,kollarımda gümüş bilezikler.Dudağımda kopkoyu bir ruj,üzerimde kot ceket,yaklaşık yirmiüç yirmi dört yıl öncesinden söz ediyorum ona göre....Otobüse bindim,Düzce'ye gidiyorum.Bursa gene kaldırıyor da beni,Düzce'ye biraz ağır geliyorum.Hah,işte otobüs de Düzce'ye gidiyor ya,ben binerken değişik karakterde bakışlara maruz kalıyorum.Yerim de en önde.Neyse herkes oturdu,otobüs hareket etti,ben çantamdan dantelimi çıkarıp örmeye başladım,bir ara kulağıma bir sessizlik çalındı,tüm otobüs susmuş hayretler ve de şoklar içinde beni izliyor.Hahahahaha,ben çok yaşadım gençken bu durumları,sen de yaşıyor musun?Gerçi zaman değişti ama ülke daha da geri gitti ya o bakımdan.Sevgilerimi yolluyorum sana,çılgın Bediş...
YanıtlaSilNe güzel anlatmışsınız gülerek okudum :) Çok tatlısınız :) Bende yaşadım bu gibi durumları... Tanımayan birisi dediğiniz gibi bu işlerden anlamadığımı düşünüyor ama severek yaptığım şeylerden birisi yemektir ve büyük keyif alırım mutfakta geçirdiğim zamandan...Ama sizinki de çok hoş doğrusu "dantel örmek" :) Benimde bu imajla, havlu kenarına dantel örmüşlüğüm var :) Farklı giyim zevkleri, ev işleri ve benzeri tüm konuları yapmak ile ilgisi yok... ama bakış açısı bu işleri yapmaktan uzakta algılanıyor... Tanıdığıma çok memnun oldum sizi. Sizinle ortak çok benzer durumlarımız olduğu kesin :)) Kucak dolusu sevgiler gönderiyorum size...
Silyaa neden polyanaaa söleseneee ilk defa duydum not aldım ya kek hastasıyım yaaa denerim kii :)
YanıtlaSilDeep ismi benimde çok dikkatimi çekmişti. Fakat bende neden Polyanna denildiğini bilmiyorum. İnternete bakınca da, tarif ile karşılaştım fakat neden Polyanna denildiği ile ilgili bir yazı ve yorum bulamadım. Ben bu tarifi 5 veya 6 sene önce televizyon programında denk gelip, bir kağıda yazmıştım ve hemen denemiştim :) O gün, bugündür çok severek yapıyorum. Kekin ismine gelince, kendi yorumum... malum Polyanna "kalıpların dışında" bir karakter...Bir çok insanın "kötü" olarak algıladığı olaylara "iyi" gözle bakabiliyor :) Bu tarifte bana böyle geliyor."Polyanna kek" kafalardaki "kek tatlıdır" kalıbını silip, tuzlu ve aynı zamanda tatlı bir kek kadar, tuzlu kekin tadının da çok iyi olabileceğini gösteren bir tarif. O yüzden bu isim yakıştırıldığını düşünüyorum :) Eee bir de yerken pek bir mutlu oluyorsun :)) Tabii kekin isminin benim düşüncemle çok alakasız olması olası:)) Nacizane bu benim yorumum :)
Silbaksana son yazımaaa :)
YanıtlaSilDeep tanıdığım kalemide, yüreğide çok güzel insanlardan birisin. Çok ama çok teşekkür ederim. Bloguma yer vermen çok mutlu etti beni :) Ne kadar teşekkür etsem azdır...Herşey için çok sağol...
SilÇok şeker olmuş.O kalpler ne güzel olmuş. Ben tuzlu çok severim.Ellarinize sağlık :)
YanıtlaSilÇok şeker olmuş.O kalpler ne güzel olmuş. Ben tuzlu çok severim.Ellarinize sağlık :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Beğenmenize çok sevindim :) Tuzlu seviyorum demişsiniz. O zaman kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Sevgiler...
SilTuzlularla hiç yıldızım barışmadı. Tatlı kek, kurabiye yapıyorum da tuzlu pek beceremiyorum. Ama bunu deneyeceğim bakalım çocuklara beslenme için tuzlu arayışındayım. Teşekkürler sevgiler.
YanıtlaSilRica ederim. İnşallah çocuklarınızda sever :) Umarım bu tarif, tuzlularla yıldızınızı barıştırır :) Çünkü bazen un gibi malzemeden kaynaklı, bazende ölçülerden ötürü hepimizin başına geliyor böyle olumsuz şeyler... ama bu kekin yapımı kolay ve ölçülerin net olması işi kolaylaştırıyor. O yüzden denemenizi tavsiye ederim. Sevgiler...
SilGerçektenşahane gözüküyor emeğinize sağlık.En yakın zamanda deneyeceğim. Deep'ten geldim. Takipteyim Sevgiler....
YanıtlaSilserhira.blogspot.com
Çok teşekkür ederim :) Denediğinizde inşallah damak tadınıza hitap eder...Bende sizi takibe aldım. Deep sağ olsun sizin gibi değerli arkadaşlar tanımama vesile oldu :) Tekrardan Deep'e, sizin vesilenizle bir kez daha çok teşekkür ederim. Sevgiler...
Silmerhabalar bende blog açtım blogumu takip edip yorum bırakarak destek olursan çok sevinirim. ben senin blogunu takibe alım bile :)yorumların benim için çok kıymetli http://sengulasikkutlu.blogspot.com.tr/
YanıtlaSilHoşgeldiniz :) Blogunuz hayırlı ve uğurlu olsun...Bende sizi takibe aldım. İlginiz için çok teşekkür ederim. Yeni yayınlarınızda görüşmek dileğiyle... Sevgiler...
SilMerhaba cici blogunuzu takibe aldım. Bana da beklerim.
YanıtlaSilwww.nilgunozenaydin.com
Çok teşekkür ederim. Bende büyük bir keyifle sizi takip edip, blogunuza geleceğim :) Sevgiler...
SilMuhteşem görünüyor elinize sağlık takibe aldım sizi ben de bloguma bekletim :) sevgiler
YanıtlaSilGüzel yorumunuz için çok teşekkür ederim :) Bende sizi takibe aldım. Blogunuzu keyifle ziyaret edeceğim :) Sevgiler...
Silacıktım valla takipteyim güzel bir blogunuz var
YanıtlaSilHoşgeldiniz :) Beğenmenize sevindim. Çok teşekkür ederim. Bende blogunuzu takibe aldım. Sevgiler...
Sil