18 Aralık 2015 Cuma

33 OLDUM, EVLENDİM, ANNE OLDUM...BEDENİM KADIN, RUHUM KÜÇÜK BİR KIZ ÇOCUĞU

 
     Bugün 33 yaşıma giriyorum. İyisiyle, kötüsüyle, bana kattığı ile, eksittiği ile "zaman" büyüttü beni...Hiç savaşmadım zamanla ve hayıflandım kötü yaşadığım geride bıraktıklarımla...Herkes kendince birşey öğretti bana...Kimi dost gözüküp, kuyumu kazdı...Kimi sadece ses tonumdan birşeylerin iyi gitmediğini anlayacak kadar yakın oldu, yanımda oldu...Gönülden söylüyorum ki dostuma, düşmanıma, sevenime, sevmeyenime herkese sonsuz teşekkürler.
     Allah hepimizin hayatına birilerini sokar ve hiçbiri nedensiz değildir. Kimiyle sevgiyi, aşkı, sadakati, sukuneti öğrenirsin...kimi ile sabrı, idareyi, sinirlerine hakim olmayı, bazende o sinirlere hakim olamamayı da...öğreniyorsun işte yaşaya yaşaya, sindire sindire zaman ile kendini...
     Bugün Rabbimin bana lütfettiği ömrümün neresindeyim bilmiyorum. Ama hayatımın en güzel döneminde hissediyorum kendimi. Dünyaya çok iyi bir anne ve çok iyi bir baba ile gözlerimi açtım. Attığım her adımda onlar arkamdaydı. Bazen kulak asmadım kötü kararlarda verdim, bazen  iyi kararlarda...ama hep seçimi bana bıraktılar. Kötü kararlarımın neticesinde de "biz sana demiştik" gibi bir cümle kurmak yerine, iyi kararlarımın neticesinde olduğu gibi arkamda, yanımda oldular. Canım anneme ve canım babama ne kadar teşekkür etsem az. Zaten onlara "teşekkür etmek" cümlesi çok yetersiz gelir...
      Gelelim ruh eşime...O benim bu hayattaki en büyük şansım...Onunla geçirdiğim her ana binlerce şükürler olsun. Çünkü yormadan, sıkmadan, gölge etmeden, bunaltmadan, gereksiz kıskançlıklar yapmadan, tarzımdan tavrımdan ödün vermeden, olduğu gibi bir insanı kabul etmek ve öyle sevmek. Hele de bu biraz marjinal, biraz asabi, biraz kırılgan, biraz inat bir kadınsa işin zor :) Ama o hayatı bana zorlaştırmadı...Hatta benim zorlaştırdığım zamanlarda o kolaylaştırdı. Her zaman her anımda bana destek oldu. Öyle güzel bir insan. O yüzden onunla birlikte yaşamak beni yaşlandırmıyor. Sadece zamanda onunla birlikte el ele yol alıyorum ama yaş almıyorum. Böyle güzel bir adamdan da harika bir evladım oldu. O da babası gibi sevgi dolu bir minik adam :) Her fırsatta sarılan, sarılıp anniii cici, baba cici diyen kendisi küçük kalbi kocaman küçük dev adam :) Aldığım nefesim, attığım adımım,her anım, herşeyim oğlum.
       Bugünlere gelirken yaşadığım herşey için, sahip olduklarım ve sahip olmadıklarım için Rabbime binlerce şükür olsun. Çünkü birşeye sahip olmaktan öte hayırlı olmasını diliyorum. Dostuma düşmanıma sevenime sevmeyenime, bu yazıyı an itibari ile okuyana yeni bir yaş alırken yeni bir yıla girmeye az bir zaman kala, başta sağlık olmak üzere, birbirimizin farklılıklarına daha saygılı, daha anlayışlı, keyiflerin çoğalıp, sıkıntıların azalacağı güzel bir yıl olmasını diliyorum.
       Sözlerime yavaş yavaş son verirken bugün 33 yaşıma da gelsem, evlensem, anne olsam asla tarzımdan ödün vermediğim gotik kombinimle NOKTAyı koyuyorum :)













43 yorum:

  1. Doğum günün kutlu olsun canım. Yine muhteşemsin, insanın kendisini tansıtabilmesi çok güzel bir şey. Darısı başıma diyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim çok teşekkür ederim. O senin muhteşem gönlünün öyle güzel bakmasıdır. Çok saol...Kocaman kocaman öperim seni Siyah Anne :)

      Sil
    2. İyiki uzaktan da olsa tanımışım seni canım. Çok öpüyorum bende seni:) İnşallah yüz yüze tanışma fırsatı da buluruz, kimbilir.... :)

      Sil
    3. İnşallah canım. Umarım birgün yollar kesişir ve yüzyüze de görüşürüz :) Bende seni tanımış olmaktan çok mutluyum. Bende seni çok öpüyorum :)

      Sil
  2. Doğum günün kutlu olsun. "Zamanda yol alıyorum; ama yaşlanmıyorum." derken az bile demişsin. Sadece ruhun için demiyorum bunu, sözünü ettiğin gibi bir insanın kişinin yaşamına neler katabildiğini, neleri sırtlayabildiğini çok iyi biliyorum. Yaşlandırmazlar, üzmezler, kolaylaştırmak için mücadele ederler, incitmemek için çabalarlar... Ne mutlu sana ve kendi eşim için söylüyorum bana... Doğum günün kutlu olsun tekrar. Ailenle birlikte nice güzel senelere...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim kalemi gibi kendi de güzel insan :) Ne mutlu bize ki, bu hayatta ruh eşlerimize sahibiz :) Yoksa çekilmez valla etrafta bu kadar yalan dolan... Kucak dolusu sevgiler benden sana :)

      Sil
  3. Sağlıkla mutlu yaşlarınız olsun sevgiler . :)

    YanıtlaSil
  4. Pınar'cığım doğum günün kutlu olsun ! Duygularını yazıya dökme şekline bayıldım.
    Senin de farkında olduğun gibi çok şanslısın. Ama sadece sahip olduklarından, hayatın sana öğrettiklerinden dolayı değil, bunların farkında olacak ve değerini bilecek kadar akıllı ve olgun olduğun için.
    Yaşımız kaç olursa olsun, o küçük kız hepimizde kalıyor. Ama çoğumuz onu saklamak zorunda kalıyoruz. Eşine kocaman "helal olsun" ki o küçük kızı özgür bırakacak kadar özgüvenli ve sevgi dolu.
    Seni can-ı gönülden kutluyor, bir ömür boyu her şeyin gönlünce olmasını diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok ama çok teşekkür ederim. Bunları okumak beni çok onurlandırdı. Ne mutlu bana sizin gibi değerli insanları tanıma şansına sahip oldum. İyiki bu blogu açmışım. Yoksa bu kadar tatlı hemşehrimi ben nasıl tanıyacaktım :) Tekrar çok ama çok teşekkür ederim. Kocaman kocaman öperim sizi :)

      Sil
  5. Doğum günün kutlu olsun. Çok iyi bir tarzın var ve evlensende çocuğun da olsa bunun değişmemesi güzel:)Fotoğraflara bayıldım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Sanırım bir 30 sene daha yaşasam böyle gidecek gibi gözüküyor :)) Beğenmen beni çok mutlu etti. Tekrar çok teşekkür ederim :)

      Sil
  6. çok güzel tarzın hayran oldum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Tamda bugün doğum günü çocuğu olarak nasıl mutlu oldum :) Çok sağ olun... Benden size kucak dolusu sevgiler...

      Sil
  7. Pınar kızım.Bloğuma düzenleme yapmak için girdiğimde senin paylaşımını görünce,parlak bir yıldıza nasıl bakıyorsa gözlerim ve yaradılışımıza nasıl bir hayranlıkla duyuyorsam ,seni görünce de öyle bir ışıltı hissettim yüreğimde.Hele yaş gününü bir gün sonra kutlamanın hüznü de girince işin içine,acele etmeliyim, yetişmeliyim diye önce yazını okudum.Senin yazdıklarını her seferinde,ilgiyle okurum. Sanki karşımdaymışsın gibi,gülümserken yakalarım hep kendimi.Ailene verdiğin değeri çok takdir ederim.Yaşam,insanı çeşitli sınavlara tabi tutar ömürlerimiz boyunca..Bu da,her an keyifli ve mutlu olamamıza imkan vermez.Geçmişinin seni üzdüğü,hırpaladığı günlerde,içinde hep iyi güzel duygular barındırmışsın ki,Allah sana sevdiğin bir eş ve ortak meyveniz bir şeker evlat nasibetmiş.Allah,ömrün boyuna eşinle ve evladınla mutlu günler nasibetsin inşallah.İyi ki doğdun Pınar ve çok güzel bir yüreğin var.Tarzına da hayran kaldım. Maşallah ve Allah esirgesin diyorum.Sen egzotik bir güzelsin.Sana fazladan dileklerimle güzel bir sene diliyor,yavrumuz Cihangir ve senin gözlerinden öpüyorum.Eşini de,zevkli ve kıymet bilen bir evlat olduğu için kutluyorum.Ömür boyu mutluluklar yavrum.Ece teyzen.Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Ece ablacım nasıl teşekkür edeceğimi bu sözler karşısında bilemedim. O kadar güzel, o kadar büyük sözler ki hele de bunları sizden okumak beni hem çok mutlu etti, hemde onurlandırdı. Çok ama çok sağ olun. Sizin gibi değerli bir insanı tanımış olmaktan çok mutluyum. Benimde sizin için dileğim güzel kalbiniz, hep güzellikler görsün ve hiç üzülmesin...Sevgiyle o güzel yanaklarınızdan öperim :)

      Sil
  8. mutlu yaşlarınız olsun, sağlıkla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Müge Hanım :) Sevgiler...

      Sil
  9. Tebrik ediyorum gerçekten.. Maşallah diyelim
    Sevgilerle
    fernoce.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoooook teşekkür ederim :) Benden de size kucak dolusu sevgiler...

      Sil
  10. Hello !
    Welcome. The "Directory Blogspot" it is not a spam, it's not a robot, it is a site like yours done by a person like you.
    The goal is to promote your blog in the world!
    I suggest you to publicize your blog by registering on the "international directory blogspot"
    The "directory" is 30 million visits, 199 countries of the world! and more than 22,500 blogs.
    In comments, please your URL. site name. and your Country
    Activity is only friendly
    Imperative to follow our blog to validate your registration
    come to add you to my followers by clicking on ''join this site''
    We hope that you will know our site with your friends.
    Thank you for your understanding
    I wish you an excellent day
    sincerely
    Chris
    http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/
    Thank you to follow my blog - it is greatly appreciated! O)
    We follow your blog, please follow us in return!

    YanıtlaSil
  11. Doğum günün kutlu olsun yay burcusun benim gibi. Yay biraz çılgındır, renklidir ama hayat yayla güzeldir:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Ne güzel bir yorum çok tatlısınız :) Bir yay kadınıyla tanıştığım için mutlu oldum :) Sevgiler...

      Sil
  12. Yeni yaşın kutlu olsun canım. Daha nice böyle güzel yaşların olsun. Eşin ve minik yakışıklıyla mutluluğunuz birliğiniz beraberliğiniz daim olsun. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel dilekleriniz için çok ama çok teşekkür ederim. Çok mutlu oldum :) Çok zarifsiniz. Benden de size kucak dolusu sevgiler :)

      Sil
  13. maşallah maşallah gotik annemize hep mutlu huzurlu olsun gülsün gotik gotik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çooook teşekkür ederim Deep güzel dileklerin için...Bende senin için mutlu ve huzurlu bir ömür ile birlikte, keyifle yazacağın yazılar ve bol bol yeni kitaplar çıkarmanı dilerim.

      Sil
  14. Merhaba blogunuzu yeni keşfettim ve takibe aldım ben de bloguma beklerim sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz :) İlginiz için çok teşekkür ederim. Bende sizi takibe aldım. Blogunuzu keyifle takip edeceğim. Sevgiler...

      Sil
  15. Burası yeri değil ama Pınar kızım,yeni yılın seni sağlık,mutluluk ve huzur dolu günlerle ağırlaması dileklerimle canım.Sevgilerimle.Ece teyzen:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Ece teyzem her zaman olduğu gibi yine çok zarifsiniz. Sizin yorumlarınız benim başımın tacı :) Yeni yıldaki tüm güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Bende size sağlıklı, huzurlu ve mutlu nice güzel seneler diliyorum. İnşallah hepimiz için, herşeyin gönlümüzce olacağı bir yıl olur. Bende size kucak dolusu sevgiler ve kocaman öpücükler yolluyorum...

      Sil
  16. Biraz geç oldu üzgünüm. :/ Yeni yaşın sağlık, mutluluk, bollukla dolu olsun. Yeni yılın da kutlu olsun bu arada. :) Yalnız tarz, duruş, fotolar yıkılıyo! Belirteyim. Gerçekten gözlerimi şımarttın. Teşekkürler, maşallahlar onyüzkırkbir kere. ;) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okurken nasıl mutlu oldum, yüzümde bir tebessüm oluştu anlatamam. Şimdi ben ne kadar size teşekkür etsem az :) Fotograflar gelince o sizin güzel yüreğinizin, güzel bakmasıdır. Herşey için çok teşekkür ederim :) Güzel yüreğiniz gibi hayat hep, güzel güzel baksın size...Yeni yılınız sağlıkla, huzurla, mutlulukla, bolluk içinde, keyif içinde geçsin. Kocaman öpücükler ve sevgiler benden size :)

      Sil
  17. baktın mı son yazımaaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep çok ama çok teşekkür ederim. Blogunda bana da yer vermeye değer görmen karşısında mahçup olmakla birlikte onur duymuş ve bir o kadar da çok mutlu olmuş metalci ve gotik bir anne var :) Ne kadar teşekkür etsem azdır...Herşey için çok ama çok sağol Deep...

      Sil
  18. Ne güzel bir kadınsın sen, maşallah :) Eşine de ayrıca hayran oldum, herkes olduğu gibi kabullenmekten bahseder ama yapamaz. Ailenle mutlu, huzurlu, dopdolu nice yaşlar almanı dilerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel sözleriniz ve dilekleriniz için çoook teşekkür ederim. Bunları okumak beni çok mutlu etti, sağolun :)

      Sil
  19. Yaaa ben sizi daha önceden takibe aldim saniyordum, meger almamisim. Demin tesadüfen farkettim, blogumda bir yazimda yorumunuzu görünce. Hemen aldim simdi, yeni yazilarinizda bulusmak umuduyla:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginiz için çok teşekkür ederim. Renkli, hoş ve espirili bir kişiliğiniz var ve sizin yazılarınızı keyifle okuyorum :) Kucak dolusu sevgiler benden size...

      Sil
  20. Ay unutmusum, bir de gecmis dogum gününüz kutlu olsun:) (Bayagi bir gec oldu ama idare edin artik):)

    Cok selamlar, Ayse

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben halimden çok memnunum :) Ne güzel insanın bitmeyen doğum günü kutlaması ve bunu kutlayan güzel insanların olması... Şimdi ben size ne kadar teşekkür az. Çok tatlısınız. Kocaman öpücükler yolladım size :)

      Sil
  21. Böyle gotik bir annenin farklı duygusal yanını da keşfediyoruz. Çok güzel ifade etmişsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Çok zarifsiniz... Kucak dolusu sevgiler gönderiyorum size :)

      Sil