28 Temmuz 2015 Salı

PRATİK TATLI TARİFLERİ ( ŞEFTALİ GÜZELLEMESİ & KADAYIFLI MUHALLEBİ )

     Bu iki tarifte, ani tatlı krizi nöbetlerinde ve "geçiyorduk uğradık" diyen misafirler için hızlıca hazırlayabileceğiniz pratik ama lezzetten ödün vermeyen tatlı tariflerinden :)
     Pratik olmasının sebebi, bu iki tarifinde herşeyi hazır. Aynı zamanda yapmış olduğunuz bu muhallebi karışımı ile, 2 farklı lezzetde tatlı elde etmiş oluyorsunuz. Bu tarifler küçük birkaç püf noktası ile hazırlanıyor o kadar...

    ŞEFTALİ GÜZELLEMESİ

    Malzemeler
    1 paket Dr. Outker muhallebi
    1 paket Dr. Outker toz krem şanti
    5 su bardağı süt
    2 adet iri şeftali
    Şam fıstığı

     Hazırlanışı
     Tarifin daha anlaşılabilir olması için her detayı fotoğrafladım ve numaralandırdım. Anlatırken numaralar üzerinden tarifi detaylandıracağım.
  1. Şeftalinin kabuklarını soyun ve dilimleyin. Buharda haşlayın. Şeftali ne çok yumuşak ne de çok sert olacak. Bir çatal yardımı ile bakarak, kontrollü bir şekilde buharda haşlayın. { Benim minik bir oğlum olduğu için zamandan kazanmak için toplamda 10dk. olmak üzere, 5dk. sıcak suyun içinde 5 dk. buharda haşlayarak süreyi kısalttım. Neden böyle yaptığıma gelince, oğlum uyur uyumaz bu işlere girişiyorum. Uyanınca bazen birlikte yapmak mümkün olmuyor :) }
  2. Şeftalileri haşladıktan sonra hemen soğuk suyun altına tutun. Böylece haşlamadan sonraki pişme durumunu durdurmuş olursunuz.
  3. 5 su bardağı sütü bir tencereye boşaltın. Üzerine Dr. Outker muhallebi poşetinin tamamını boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca 1 paket krem şanti poşetini yavaş yavaş muhallebiye ekleyerek karıştırın.1-2 dk. kadar daha pişirince ocaktan alın. Muhallebiye toz krem şanti eklemek muhallebinin aromasını daha güzel yapmakla beraber, tatlıyı buzdolabında soğuttuktan sonra kesip servis yapabilecek kadar koyu kıvamlı bir muhallebi de elde etmiş olursunuz.
  4. Bu tatlıyı kupta ve tabakta olmak üzere 2 farklı sunumla hazırladım. İlk olarak kupa biraz muhallebi koyun. Muhallebinin üzerine şeftali koyun ve tekrar üzerine muhallebi dökün.
  5. Kenarlara şeftali dilimlerini dizip, ortasına muhallebi dökün. Üzerine yaprak şeklinde dilimlediğim şam fıstığı ile son dokunuşları yaptım ve tatlımız servise hazırdır. Siz isterseniz üzerine toz veya iri çekilmiş şam fıstığı dökerekte servis yapabilirsiniz.
  6. Diğer bir sunum ise tabaklara hazırlamak. Şeftalileri zevkinize göre dizin. Üzerine hazırlamış olduğunuz muhallebiyi dökerek, şam fıstıkları ile süsleyin. 
          Bu tarifi çilekle de hazırlayabilirsiniz.
          Sofranızdan bereket, muhabbet ve sevdikleriniz eksik olmasın.Afiyet olsun...











     KADAYIFLI MUHALLEBİ
   
     Malzemeler
     5 su bardağı süt
     1 paket Dr. Outker muhallebi
     1 paket Dr. Outker toz krem şanti
     Hazır kadayıf (pişmiş, sadece şerbeti dökülecek olanlardan)
     7 yemek kaşığı toz şeker
     İri çekilmiş ceviz
     Tereyağ

     Hazırlanışı
     Tarifin daha anlaşılabilir olması için her detayı fotoğrafladım ve numaralandırdım. Anlatırken numaralar üzerinden tarifi detaylandıracağım.
  1. Hazır pişmiş (şerbeti dökülmemiş) kadayıfı elimizle ufalıyoruz. ( Aşağıda resmini paylaşmış olduğum kadayıfın yarısını kullandım. )
  2. Biraz tereyağını tencerede erittikten sonra 7 yemek kaşığı toz şeker ilave ediyoruz. Şekerin pütürlü kalmaması için 2 yemek kaşığı su ilave ederek şekeri eritiyoruz. İstediğimiz miktarda iri çekilmiş ceviz ekliyoruz. Son olarakta ufaladığımız kadayıfı ekleyip kavuruyoruz. 3-4 dk. kadar kavursak yeterli. Çünkü zaten kadayıflar hazır pişmiş olduğu için çok fazla kavurmamıza gerek yok. Tüm karışımı böylece harmanlamış oluyoruz.
  3. 5 su bardağı sütü bir tencereye boşaltın. Üzerine Dr. Outker muhallebi poşetinin tamamını boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca 1 paket krem şanti poşetini yavaş yavaş muhallebiye ekleyerek karıştırın.1-2 dk. kadar daha pişirince ocaktan alın. Muhallebiye toz krem şanti eklemek muhallebinin aromasını daha güzel yapmakla beraber, tatlıyı buzdolabında soğuttuktan sonra kesip servis yapabilecek kadar koyu kıvamlı bir muhallebi de elde etmiş olursunuz.
  4. Bu tatlıyı kupta ve kare borcamda olmak üzere 2 farklı sunumla hazırladım. İlk olarak kupa hazırlamış olduğumuz kadayıftan koyun. Üzerine muhallebiyi dökün. Sonra tekrar üzerine kadayıftan koyun.
  5. Ben kadayıflı kupun üzerine, yaprak dilimli cevizi ortasına koyduktan sonra üzerine de yarım ceviz koydum. Siz sadece üzerine ceviz koyarakta süsleyebilirsiniz. Süslemek tamamen zevkinize kalıyor.  
  6. Diğer bir sunum ise kare borcama hazırlamak. Hazırlamış olduğumuz kadayıflı harcın yarısını kare borcamın içine döküp yayıyoruz. Üzerine hazırlamış olduğumuz muhallebiyi sıcakken döktükten sonra kalan kadayıfın yarısını da muhallebinin üzerine döküp, buzdolabında soğuduktan sonra tabaklara dilimleyip, istediğimiz gibi süsleyerek servis yapıyoruz.
          Sofranızdan bereket, muhabbet ve sevdikleriniz eksik olmasın.Afiyet olsun...














8 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Beğenmenize sevindim. Sevgiler... :)

      Sil
  2. süpermiş..:)

    http://zoomlabakalim.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  3. offf bu neee kadayıflı muhallebi bi kez istiklalde yedim süfeeeer :) bloguma hoşgeldiniz. görüşürüz ki. aramıza hoşgeldiniiiz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbulduk :) Sizde bloguma hoşgeldiniz. Güzel yorumunuz için ayrıca çok teşekkür ederim :)

      Sil
    2. o kadayıflı muhallebi çok güzel de ondaaaaan hihihi :) sizi tanıtcam arkadaşlara getircem onlarıııı :)

      Sil
    3. Çok sağ olun :) Her zaman beklerim :)

      Sil