30 Haziran 2017 Cuma

ESKİNİN RUHU ( PÖTİKARE MODASI )

       Eskilere dair birçok kıyafet ve kumaş desenleri günümüzde moda. Bu yaz bol bol pötikare, çizgili ve puantiye desenli kıyafetler, vitrinlerde yerini aldı. Çokta güzel oldu. Bu üç deseni de bu yaz bolca giydim. Tabii bazen fotoğraf çekmeye fırsat olmuyor ve blogta da paylaşamıyorum. Fırsat bulur bulmazda siyah beyaz ve mavi beyaz pötikare desenli iki kombinimi paylaşmak istedim.
       Önce siyah beyaz pötikare desenli, etek ve büstiyer kombinimden bahsedeceğim. Bu iki parçayıda farklı zamanlarda, farklı yerlerden satın aldım ve birleştirdim. Takım değiller fakat takım gibi oldular :) Eteğin kenarlarındaki fırfırlar ve büstiyerin kolunda ve yakasındaki fırfırlar birbirine model olarak çok uyumluydu. Desende aynı olunca birbirine çok yakıştırdım.
       Diğer kombinimde mavi pötikare desenli etek ve büstiyer...Aslında ortada büstiyer yok :) Eteği satın aldığımda, belinde geniş bir kumaştan kemer vardı. Ben bunu belimde kemer yerine, boynumdan çapraz dolayarak büstiyer olarak kullandım :) Geniş kumaş kemerleri yada şalları bu şekilde kullanıyorum.
       Şalları da bu şekilde çapraz boyundan dolayarak, yüksek belli pantalon veya eteklerle kullanabilirsiniz. Sadece bir fikir... Nasıl durduğu da aşağıda paylaştığım fotoğraflarda gözüküyor...
       Kombini tamamlayıcı aksesuar seçimim, gözlükler...Bu sene renkli ve geometrik şekilli gözlükler moda. Bu kıyafete aksesuar olarak sadece gözlük kullandım. Zaten desenin yoğunluğu ve modelinden daha başka takıcağınız takı, fazla ve kalabalık dururdu (bence)....Ayakkabı olarak dolgu topuk, üç toka bantlı, eskiye atıfta bulunur bir model ile kombini tamamladım.

     















4 yorum:

  1. Simdi yeni bişeyler üretemiyorlar. O yüzden her alanda bi geriye dönüş var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız...Eskinin zarifliğini günümüzde bulmak zor. Zaman içerisinde üstüne pek birşey eklenemeyince, yine önümüze çıkıyor...Sevgiler :)

      Sil
  2. çok güzel çekimler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim Nilgün Hanım. Çok teşekkür ederim. Sevgiler...

      Sil