17 Kasım 2016 Perşembe

TAKMA KAHKÜL

       Dönem dönem biz bayanlar saçlarımızla ilgili değişiklik yapmak isteriz. Kahkül kullanımı benim  gibi dalgalı bir saça sahipseniz zor olabiliyor. Fotoğraflarımda saçlarımın hep düz gözükmesinin altında sık fön çektirmem yatıyor :) Saçlarıma fön çektirdiğimde bir kaç gün rahatlıkla kullanabiliyorum. 4 sene önce kahkül kestirdiğimde hergün kahküllerimi fönlemem gerekmişti. Bu yüzden zorlanmıştım ve bir daha kestirmem demiştim :) Bir çok kişi de sanırım benim gibi kahkülü kendisine yakıştırsa  bile, kullanımını düşününce vazgeçmek zorunda kalabiliyor. 



      Takma kahkül ile saçlarınızı kestirmeden, istediğiniz zaman kahküllü görünüme sahip olabilirsiniz. Takma kahkül alırken sentetik olanları, gerçek saça yakın olanları ve gerçek saç olanları var. Doğal durması için gerçek saç olmasını tercih ettim. Ayrıca kahkül aldığınızda kendi saçınıza çok yakın bir renk olsa dahi, saçınızda doğal durması için boyanması gerektiğini düşünüyorum. Benim saçım siyah. Siyahın da kendi içinde ton farkları oluyor. Bu yüzden kendi saçımın boyasıyla, aldığım kahkülleri boyadım. Kahkülü taktığım zaman kendi saçımla birebir aynı renk olduğu için ayırt edilemiyor. 
     Kullanımıda çok kolay. Kahkülün arkasında taraklı, çıt çıt iki toka bulunmakta. Kahkülü saçınıza yerleştirdikten sonra tokalara bastırınca rahatla takılıyor ve aynı şeklide istediğiniz zaman çıkarabiliyorsunuz.Saça nasıl takıldığını ve çıkarıldığını göstermek için videoda çektim. Takma kahkül kullanmak isteyenler veya merak edenler için seyirlerinize sunarım :)



     Takma kahkül, hamilelik döneminde beyaz saçları olan bayanlar içinde bir seçenek olabilir. Ben oğluma hamileyken saçlarımı boyatmamıştım. Organik boya dahi olsa saçını boyatmayı benim gibi tercih etmeyen bayanlar içinde kurtarıcı. Düğün veya davetlere katıldıklarında beyaz saçlarını bununla kamufle edebilirler.



    Takma kahkül kullanımından çok memnun kaldım. Saçlarımı kestirmeden istediğim zaman kahküllü görünüme sahip olmak keyifli :)  Kendi saçlarını kestirmeden değişiklik yapmak isteyenler için tavsiye ederim. 
    Son iki resimde kahküllerimle katıldığım bir düğünden...Boya, fön, saç spreyi gibi işlemler uyguladım ve kahküllerde herhangi bir dökülme ve benzeri herhangi bir durum olmadı. Tekrar yıkayıp, fönleyip kullanıyorum. Bunu da bir dip not olarak belirtmek isterim :)
     Herkese bakımlı, sağlıklı, keyifli günler diliyorum. 



2 yorum:

  1. Video bir harika anlatımın ve ifade tarzın gerçekten çok güzel takma kahkül almak isteyenlerin aklındaki sorulara çok güzel cevap vermişsin .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene çok sevindim Esmanurcum. Çok teşekkür ederim. Sevgiler

      Sil