14 Nisan 2016 Perşembe

MODA DA MASKULEN TARZ, DAHA FEMİNEN BİR DURUŞ BENİM İÇİN...

    Paylaşacağım kombinlerin biri eski 7 eylül 2014 tarihinden, birisi ise yeni 5 Nisan 2016 oğlumun okulunda düzenlenen bir partiden... Genelde tek bir kombin yapıp paylaşırım fakat bu her iki kombinde tek bir payda da buluştuğu için her ikisinide paylaşmak istedim. Her ikiside maskulen bir tarza sahip...
     Bu arada Cihangir bir okulun "ebeveynli oyun grubuna" başladı. Bu okulun ebeveynli ve ebeveynsiz ana okulu grubu dahil olmak üzere tüm üyelerin katıldığı, ayda 2 veya 3 etkinlik yapılıyor...Bizde okuldaki ilk partimiz "tak takıştır fashion partisine" gittik. İlerleyen zamanda "ebeveynli oyun grubu" ile ilgili tecrübelerimi ayrıca paylaşacağım :)


      Konuya geri dönersek bir erkek çocuk annesi olarak, oğluma bu parti için en uygun takılacak şeylerin papyon, pantalon askısı ve şapka olacağını düşündüm. Miniğime de çokta yakıştı :) O resmide ayrıca paylaşıyorum. Bu etkinliği düzenleyen okul, çocuklarımızın konsepte uygun giydirilmesini isterken, aynı zamanda annelerinde bu duruma uygun giyinmelerinden çok memnun olacaklarını bildirdiler :) Bende oğluma uygun olmak için, onda kullandığım aksesuarları kendimde de kullanmaya çalıştım. Şapka, pantalon askısı ve kravat takarak oğluma eşlik ettim :) Zaten böyle bir giyim tarzı bana uzak değil. Daha önce bu kombinin çok benzerini sıradan bir günde de giymiştim.


       Kendimle ilgili detaylara inersem siyah beyaz bir kombin yaptım. Bu kombini yaparken beyaz renkte üzerinde siyah kuru kafa baskısı olan bir gömlek tercih ettim. Siyah ince pantalon askısı kullandım. Kravatım ise dantelden...Kalın opak çorap ile birlikte siyah kumaş şort tercih ettim. Rahat hareket etmek için dolgu topuk botlarla kombini tamamladım.




        Diğer kombinde bir arkadaşımızın nikah töreni için...Nikah töreninden sonra yeni evli çiftin bu mutlu gününü kutlamak üzere bir gece kulubüne gidilecekti. O yüzden tek bir kıyafet ile hem nikah töreninde sade olmaya, akşamda katılacağımız eğlenceye şık olmaya özen göstermeye çalıştım.           
       Kollarında pencere detayları olan, gizli düğme sade ve şık beyaz bir gömlek tercih ettim. Siyah papyon taktım. Yılan derisi baskılı, yanları deri şerit detayları olan kumaş bir pantalon ile birlikte siyah ceket kullandım. O dönem daha bloğum olmadığı için, o günün anısı olarak çekilmiş fotoğraflarım var :) o yüzden ceketle fotoğraf çekilmemişim :) Tekrar aynı kombini giyip çekilmeme sebebimde açıkçası saçlarım...Aynı güzellikte tekrar belki yapılamaz diye, riske girmek istemedim... O yüzden bu fotoğrafları paylaşıyorum :) Hem nostalji de oluyor :))


       Saçımın yanını sımsıkı bir balık sırtı ördürterek, sanki kazılmış gibi bir hava verdirdim. Tabi bu saçı feyz aldığım kişi Rihanna :) Maskulen bir kıyafeti feminen kılabilecek en iyi şeylerden biri makyaj, diğeri ise ayakkabı seçimi...Makyajımda bordo ruj kullanarak maskulen havayı çarpıcı kılmaya çalıştım. Diğeri ise ayakkabı seçimi oldu. Aslında bu kombinin altına gangster ayakkabının tam oturacağını bilsemde, içimden bir ses bu zaten "böyle bir kombin için beklenen birşey olur" diyordu. Tam tersi platform açık ayakkabıyla birlikte bakımlı ve ojeli bir ayağın bu kadar sert bir duruşu, bordo ruj ile birlikte tam onikiden vuracağını düşündüm. Bu beklenen değil, ters köşe bir kombin olurdu. Maskulen bir duruşta, feminen detaylar çarpıcı ve dikkat çekici kılıyor kombini...Nitekimde öyle oldu :)



8 yorum:

  1. Anne oğul muhteşem bir ikili olmuşsunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuzdan ötürü çok mutlu oldum :) Çok teşekkür ederim. Ana oğul kucak dolusu sevgiler gönderiyoruz size :)

      Sil
  2. Tü tü tü Maaşallah Nazar değmesin harikasınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O sizin harikalığınız :) Çok mutlu oldum. Çok teşekkür ederim :) Kucak dolusu sevgiler benden size...

      Sil
  3. Bazi tarzlar vardir, her insana yakismaz, yakistiramazlar.
    Siz bu tarzi kendinize cok güzel yakistirmissiniz. Hic egreti durmuyor, bu sizsiniz dedirtiyor.
    Ana ogul cok seker görünüyorsunuz o fotoda, maasallah:)
    Cok selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok ama çok teşekkür ederim. Ne kadar güzel ve mutlu eden bir yorum. Çok tatlısınız :) Ana oğul sevgiyle yanaklarınızdan öpüyor ve kucak dolusu sevgiler gönderiyoruz size...

      Sil
  4. Herkesin bir tazrı vardır ya, onun dışına çıkarsa eğreti durur. Siz de tarzınızı çok güzel yansıtmışsınız. Evet kombinin ikisinde de masculine bir tarz var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize çok sevindim Nilgün Hanım :) Teşekkür ederim. Sevgiler...

      Sil