26 Ağustos 2015 Çarşamba

HAWAİİ KONSEPTİ İLE CİHANGİR'İN 2. YAŞ DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASININ (DUŞ) PERDE ARKASI :)

   Geçen senenin aksine bu sene eşim ile ortak kararımız Cihangir'in 2. yaş doğum gününü anne, baba ve çocuk olarak, çekirdek aile kutlamaya karar verdik. Bu karar doğrultusunda biz bize olsak bile eğlenceli bir kutlama yapmak istedim. Aynı zamanda bebeğime bu kutlamayı 2. yaş doğum günü hediyesi olarak vermeyi düşündüm. O yüzden yapacağım kutlamayı baştan sona fotoğraflayıp, videoya çektik.
    Aklımda zaten hep Cihangir ile birlikte ailece pasta savaşı yapmak vardı :) Yapacağım kutlamada sadece pasta savaşı yapmak benim için yeterli değildi. İçinde daha fazla eğlence barındıracak, fazlasıyla yazın renklerini taşıyacak, en önemlisi de Cihangir'in keyif alacağı bir konsept olması gerekirdi. Bütün bu isteklerimi karşılayacak konseptin Hawaii konsepti olabileceğini düşündüm ve hemen işe koyuldum :)
     Eve küçük bir fotoğraf stüdyosu kurmalıydım :) Bunun için önce arkamda duracak bir fon ve üzerine oturacağımız buna uygun bir zemin olması gerekti. Fon arayışı sıkıntılı geçti. Aklıma bir sürü şey geliyor ama astarı yüzünden pahalı oluyordu. Üstelik güzel olmadığı gibi verilecek paraya da değmiyordu.
     Aklıma güzel bir duş perdesinin iyi bir fon olabileceği geldi. Araştırınca 3D baskılı harika duş perdeleri ile tanıştım :) Tamda aradığım konsepte uygun olmakla birlikte, pekte espirili bir duş perdesi buldum. Üzerinde Hawaii teması taşıyan yazılar ve resim bulunan, kocaman tiki bar yazılı bu duş perdesi harika bir fon oldu :)
      Bu duş perdelerinin içinde, birde yine 3D baskılı bambu desenli duş perdesi gördüm. Arka fonla bu zeminin çok iyi örtüşüceğini düşündüm. Arka fonda perdeyi asmak için ahşap rustik aldım. Arka fon ve zemin işinden sonra dekor olarak kullanacağım süs arayaşına girdim. İki tane palmiye ağacı, bu ağaçlara asacağım papağan ve ananas süslerle birlikte yapay sarmaşık satın aldım. Palmiye ağaçlarının etrafına ve arka fonu astığımız rustiğe yapay sarmaşık sardım. Böylece dekor işi bitmiş oldu. Bütün bu dekor kurma işlerinde biricik eşim her zaman olduğu gibi, marifetli elleriyle harikalar yarattı :)
       Hepimiz bu konsepte uygun giyindik. Özellikle benim üzerimdekiler tam bir Hawaii kostümüydü :) Boynumuza olmazsa olmaz Hawaii çiçekleri astık. Üçümüze de eğlenceli parti gözlüğü aldım. Konsepte uygun meyve sularımızı, egzotik içecekler şeklinde süsledim. Kutlamayı daha da eğlenceli hale getirmek için aldığımız bir diğer rustiği, limbo dansı sopası olarak kullandım. Pastayı da duş perdesinin üzerindeki yüz ifadesinden esinlenerek yaptırdım. Sonuç olarak aşağıdaki kutlama ortaya çıktı.
       Bu kutlamayı hazırlarken videoya çektik. Cihangir'e hazırladığımız klipte de en sonda "perde arkası" diyerek bu hazırlık aşamasını da yayınladık. Videoyu izlemeyenler ve tekrar hatırlamak isteyenler için lütfen BURAYA tıklayınız.
       Fotoğraf ve video çekimlerini kardeşim gibi gördüğüm Erdem Sarıtaş yaptı. Buradan da kendisine çok teşekkür ediyorum :) İşte o resimler...





































8 yorum:

  1. Çok farklı ve güzel olmuş. Oğlunuzda bayağa eğlenmiş. Amacına ulaşmış bir doğum günü olmuş.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Beğenmenize sevindim :) Oğlumuza eğlenceli bir doğum günü yapalım derken, en az oğlumuz kadar eğlenirken bulduk kendimizi :)

      Sil
  2. Cok cok cok guzel ve orijinal, nice yaslari olsun

    YanıtlaSil
  3. Aile işte budur.Yavrunuz ileride kendine güveni olan mutlu bir birey olacak.Seni kutluyorum kızım.Üçünüz de çok tatlısınız ve maşallah diyorum.Cihangir yavrumuzun ikinci yaşını kutlarım.Allah birliğinizi bozmasın güzel kızım.Sevgilerimle. Paylaşım harika idi.:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Ece Teyzecim. Çok teşekkür ederim. Beğenmenize sevindim :)

      Sil
  4. Resimlerden ne kadar keyifli geçtiği belli oluyor. Daha nice çılgın doğum günü partileriniz olsun inşallah :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağ olun... İnşallah dediğiniz gibi olur :)

      Sil