9 Haziran 2015 Salı

EĞİTİCİ OYUNCAKLAR & SALONUN BAŞ KÖŞESİNE KURULAN CİHANGİRİSTAN OYUN CUMHURİYETİ :)

  Bebeğimiz için herşeyin en iyisini, en güzelini imkanlar dahilinde almaya çalışıyoruz. Beslenmesinden, giydiği kıyafetin pamuklu olmasına, kullandığı oyuncakların ona neler verebileceğine bakıp, her ebeveyn gibi ince eleyip sık dokuyoruz.
  Cihangir daha emeklemeye bile başlamadan salonun baş köşesine bir oyun alanı kurduk. Babamız işe önce anaokullarında oyun parkı alanı için kullanılan, mat zeminden alarak başladı. Doğruyu söylemek gerekirse bu zemin işi, benim aklıma hiç gelmemişti. Kolay silinebilir olmasıda hijyen açısından rahattı. Akabinde etrafına oyun alanını daha güvenilir yapmak ve ayağı kalkıp adım atmasını kolaylaştırmak için, oyun çiti geldi. Bizde annesi, babası, anneannesi, dedesi...daha da bu liste uzatılabilir... :) hepimiz bu oyun alanına girerek Cihangir'e oyun oynarken eşlik ettik, hemde çocukluğumuza bir kez daha onunla birlikte döndük :)
   Cihangir büyüdükçe oyuncaklar arttı. Yürümeye başlamasıyla da oyun çitini kaldırdık. Oyun alanına içini görebileceği oyun sepetleri alarak, etrafını daha düzenli hale getirdik. Burada bazen tahtaya bişeyler karaladı, bazen oyuncak arabasını sürdü :) Bunun yanında kovaları iç içe koyma, üst üste kule yapma, büyüklük sıralamalarını yapmak, şekilleri kovanın içine doğru yerden geçirmek, tel labirent, legolar vb. ilk akla gelenleri yazıyorum, oyunlar oynadık. Bu oyuncakların bazılarını biz alırken, daha fazlası hediye olarak Cihangir'e geldi :)
    Herkese bu güzel ciciler için buradan da çok teşekkür ediyoruz. Bu hediyelerden biri de Cihangir emeklemeye başladığı sırada IMAGINARIUM marka " Bebek jimnastiği için şişme silindir" orjinal ismiyle "Baby fitness air rolly" oldu. Bu ürünü burada yer vermek istedim. Çünkü oyuncak alıyoruz ve belli bir süre sonra ayına veya yaşına hitap etmediği için kaldırıyoruz. Bu ürün biraz daha fazla kullanılabilir. 8. aydan itibaren kullanılması önerilen bu ürün emekleme zamanında kullanıldıktan sonra bir kenara bırakılmamasından ötürü paylaşmak istedim.
     Silindir emekleme zamanında yatay kullanılarak içindeki çıngıraklı topların ses çıkarması vesilesiyle emeklemeye teşvik edip, hızlandırdığı gibi, bebek büyüyünce de vücut koordinasyonunu geliştiren bir oyuncak halini alıyor.
     Bu sefer silindiri dikey pozisyonunda tutan bebek üç bölümden oluşan her katta sadece 1 topun geçebileceği delik bulunan yüzeyden, 3 topuda tek tek geçirerek bir alt kata düşmesine, oradan da tekrar bu 3 topu tek topun geçebileceği delikten geçirerek en alt katta topluyor. Burada bebeğin denge, el ve koordinasyon beceri yeteneğinin gelişimini de gözlemlemiş oluyorsunuz. Oğlumu bunu yaparken kameraya çektim ve yazının sonunda paylaşıyorum.
     Bu vesile ile IMAGINARIUM markasının oyuncaklarını incelemeniz için, web sitesinin linkinide aşağıda paylaşıyorum.
     Cihangir'e yeni bir oyuncak geldiğinde yada biz aldığımızda ne ben, ne de babası oyuncağın oynama şeklini göstermiyoruz. Cihangir'in kendisinin keşfetmesine fırsat veriyoruz. Zorlandığı bir durum olduğunda gösterip, yardımcı oluyoruz. Ama her zaman önce keşfetme fırsatını ona veriyoruz.
     Ebeveyn olarak ona daha çok şey öğretmek ve paylaşmak isterken, onun kendi kendine merak ve keşfetme yeteneğini köreltmemeye özen gösteriyoruz. Sözlerime son verirken herkese bebeği ile keyifli, bol neşeli ve oyunlu günler dilerim.

     http://www.imaginarium.com.tr







   









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder