20 Ocak 2015 Salı

ŞEKER BUKETİ


     Eminönü'nde gezerken, rengarenk yumuşak şekerler gördüm.Tezgahta bir arada, fosforlu renkleri ile çok güzel görünüyorlardı. Cihangir'in mevlidi için, şeker buketi yapmaya karar verdim.
     Nasıl yaptığımı anlatmadan önce aşağıda fotografta, mutfak masamın ikiye bölünmüş olduğunu göreceksiniz. :) Masamın bir yarısı benim şeker buketi yapmam için kullanılırken, diğer yarısı zeytinyağlı sarma yapımında kullanılıyor. :) Cihangir'in mevlidindeki emekleri için  dünyalar tatlısı annelerime  (Türkiş Sultan ve Gülçin Sultan'a) buradan çok teşekkür ederim. Dönelim şeker demetini yapmaya...


    Şeker demeti yapmak için, Eminönü'nden straforları ve çubukları alarak işe koyuldum. İlk olarak çubukları kurdele ile sardım. Kova ile aynı çaptaki iki yuvarlak strafora, çubukları batırdım.Bu straforları, kovanın içine yerleştirdim. En üstteki strafora, silikon tabancası ile ördek süslerden yapıştırdım.Aslında üstüne iki tane strafor top geldiği için görülmeyecekti. Ya görülürse diye, yine de ördeklerle süsledim.Bu konularda garanticiyimdir ben :)


    İki adet strafor topu, üst üste çubuklardan geçirerek kovaya yerleştirdim. Strafor toplara silikon tabancası ile ördekler, fiyonklar ve kurdeleler yapıştırdım.Şekerlere kürdan batırarak, strafora sapladım. Hepsi bu :) 


     Benim için sunum önemlidir. Şeker buketim masama görsel zenginlik kattı. Sonuç olarak hem göze, hem damağa hitap ettiğini düşünüyorum. 


  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder